Åhavevej 85, Silkeborg Midtby, 8600 Silkeborg

Liebhaveri i 1. klasse

Smukt beliggende søvilla der bærer navnet "Teglkær", opført af Teglmester H. Pedersen. Her er du på en af Silkeborgs mest attraktive beliggenheder, Åhavevej, helt ned til Gudenåen. En unik perle med en bred velanlagt søgrund på 1.547 kvm direkte til Gudenåen ved Silkeborg Søerne, der foruden pragtvillaen indeholder snedkerbygget havehus i ædeltræ, stor bådebro og egen swimmingpool. Herskabelighed og liebhaveri i 1. klasse. En præsentabel bred forhave belagt med chaussesten, garage med aut. port samt carport. Villaen indeholder fuldautomatik til styring af overdækning af pool, udendørsbelysning, vandingsanlæg og en smuk havfrue i bronze. Fra havehuset og terrassemiljøet ned til Gudenåen kan du opleve den helt fantastiske stemning, når bådene og verdens ældste hjuldamper, Hjejlen, sejler forbi. På grunden er der skabt et helt unikt miljø i en parklignende have direkte ned til åen.
 
Villaen er opført i 1956 i et kompromisløst materialevalg i spansk inspireret byggestil. Villaen fremstår usædvanlig velholdt. Facaden er pudset og med velholdte teaktræsvinduer og hårdt brændte håndlavede teglsten samt teglsten langs soklen. Her er kobbertagrender og kobberinddækninger. Villaen fremstår i dag renoveret og velholdt og kan nemt opdateres til moderne standarder og bekvemmeligheder med respekt for husets oprindelige arkitektur.
 
Fra en bred og herskabelig granittrappe er der indgangsparti til en stilfuld hall, hvorfra en trappe snor sig til 1. sal med balustre i messing. I loftet hænger krystallysekronen. Fra hall’en er der adgang til herskabelig og stemningsfyldt herreværelse og videre til udsigtstuen. Her er velbevarede sildebensgulve samt søudsigt fra de store vinduer. Herfra udgang til haven og en syd/vestvendt solgård. Køkkenet er moderniseret i 90'erne og indeholder bl.a. vinkøleskab og mange skabe. Her kan ligeledes fremhæves den smukke udsigt og sildebensgulvene. Fra køkkenet er der adgang til spisestue og videre til et stort bryggers, som ligeledes er moderniseret i 90'erne. Gæstetoilet med marmorklinker. 1.sal indeholder en smuk gang/balkon med velbevarede tæpper og håndlavede palisanderskabe. Tre værelser med eget badeværelse. Master bedroom ligeledes med håndlavede skabe i palisandertræ og skuffer med fingertapper. Herfra udgang til stor altan med en enestående udsigt over grunden og Gudenåen. Her er aircondition samt tilhørende badeværelse med badekar, bidet, bruseniche, stort element med dobbelt amartur med guldbelægning og jacuzzi samt stort påklædningsværelse. Søvillaen indeholder stuklofter og smukke døre i ægte palisandertræ med messinghåndtag.
 
Kælderen indeholder vaskerum, teknikrum og 2 store disponible rum, anvendelig som hjemmebiograf eller træningsrum. Yderligere 3 depotrum.