Fyrrehøjen 8, Virklund, 8600 Silkeborg

Storslået udsigt over Thorsø

Tilbagetrukket fra vejen og med indkørsel fra lille stikvej til Fyrrehøjen, er denne særdeles velholdte og velbevarede villa beliggende. Huset er opført i 1967 i kvalitetsmaterialer. Her er en storslået udsigt. Årstidernes skiften med en fantastisk farvepalet over Virklund-skovene og morgendisen fra Thorsø kan nydes fra denne enestående højtbeliggende 2-plans villa tæt ved højderyggen af Virklund. Thorsø er beliggende i en tunnel- og smeltevandsdal fra istiden. Thorsø er 69 ha stor og 7,9 meter dyb. Vandet kommer fra flere kilder i dalsiderne af Thorsø Bakker. Den sydlige og vestlige del af søen og skovområdet er EU-habitatområde og dyr og planter er dermed beskyttet. Thorsø Bakker er delvis statsskov.  Skoven omkring Thorsø har du adgang til fra denne villa på 5-10 minutters gang - Skoven er kuperet og består overvejende af nåleskov. På de stejle skråninger har bøgetræerne dog fået lov at stå. Området er i dag udlagt til naturskovområde. Badesøen Almindsø kan nåes indenfor 10 minutter på cykel.
 
Fyrrehøjen er beliggende i eftertragtet område for børnefamilier med 200 meter til fælles boldbaner,  Virklund Fritidscenter, daginstitutioner og indkøbsmuligheder med dagligvarer. 50 meter til skolesti til Virklund Skole. Her er 10 kørsel til Silkeborg centrum og til Nordskovvejen med forbindelse til motorvejen.
 
Villaen indeholder entre med velbevarede oprindelige klinker og plads til overtøjet. Særdeles velholdt gæstetoilet med blå mosaikklinker. Fra entreen er der adgang til alrum, ligeledes med velbevarede teglklinker. Her er plads til spiseafdeling og her er adgang til 1. sal. Køkkenet er oprindelig og velholdt og indrettet med snedkerskabe og løbende skiftede hårde hvidevarer. Fra køkkenet er der adgang til stort bryggers. Stor udsigtstue opdelt i opholdstue og pejsestue. Her er tæppe på oprindeligt trægulve, som aldrig har været fritlagt. Pejsen er som et møbel og giver stuen en særlig karakter. Her er en storslået udsigt over Skovene omkring Thorsø og kig til Thorsø. Fra stuen er der adgang til stor terrasse fra et stort vinduesparti/dørparti med skydedør. 1. sal indeholder udsigtsstue med udgang fra 2 døre til fantastisk syd-/vestvendt udsigts-svalegang. Stuen kan inddeles i 2 værelser. Her er ligeledes velbevarede trægulve. Overetagen indeholder ligeledes soveværelse samt 1 værelse og et velholdt badeværelse.
 
Haven fremstår opvokset med flere hyggekroge. I haven er en hyggelig morgenterrasse med læ fra huset og carporten. Her er et lille gårdhavemiljø og en god stemning, når morgenkaffen skal nydes. Grunden er  særdeles velegnet til en børnefamilie og den lille stikvej giver gode muligheder for boldspil og leg. Tilhørende carport og værksted.