Erfaring og lokalt priskendskab gjorde forskellen

Når du skal sælge dit hus, er det ikke nødvendigvis af lyst, men sommetider af nødvendighed, fordi du har brug for mere plads. Netop den situation stod Morten Agervig i, da hans familie fik vokseværk og gik fra 3 til 6 - en forøgelse som huset på Buskelundhøjen 196 i Silkeborg ikke kunne rumme. Og valget faldt klokkeklart på Anita Jæger, da Morten og hans kæreste både stod og skulle sælge og købe et nyt hus.

”Vi ville helst beholde huset, men da vi er en sammenbragt familie med to børn hver, havde vi brug for ekstra kvadratmeter. Grunden til at vi valgte Anita Jæger var, som udgangspunkt, fordi vi fandt et hus til salg hos hende, som vi gerne ville købe - og så var det oplagt også at få hjælp af hende til at sælge vores nuværende. Det er det bedste valg, vi kunne have taget, for vi fik mere, end vi havde forventet - og lidt til”, fortæller Morten.

Kendskabet til Silkeborg og byens huspriser var altafgørende

Udover at Anita Jæger havde et hus, som Morten og hans kæreste var interesseret i, havde Morten også snakket med andre ejendomsmæglere og en købermægler inden. Men ingen af dem havde den samme opfattelse af husets værdi som Anita Jæger.

”Vi havde på et tidspunkt besøg af en købermægler, da der var nogle, der var interesseret i huset. Han mente ikke, at vores hus skulle koste det, som vi mente, det var værd. Det var et klart udtryk for, at han ikke kendte til området. Har man kendskab til markedet, ligesom Anita Jæger, kan man nemlig spotte de små nuancer, og ved hvad huse i lokalområdet er værd. Og når man er glad for sit hus, er det klart, at man gerne vil have den pris, som man mener, at det er værd”, forklarer Morten.

 

Hun vidste lige præcis, hvordan hun skulle sælge huset

Allerede ved første møde med Anita Jæger var Morten sikker på, at det var det helt rigtige valg. Dels fordi hun udstrålede en troværdighed, og dels fordi de ikke behøvede at fortælle hende, hvad der var særligt ved huset - hun kunne selv se det med det samme.

Hun var den eneste ejendomsmægler, der havde set på vores hus, som kunne nævne alle de fordele ved huset, som vi også selv kunne se. Og det var helt uden, at vi behøvede at fortælle hende dem. Når man kan det, så vidner det om erfaring, og at man ved, hvad man så skal slå på over for potentielle købere. Så man kan godt sige, at hun sagde alle de rigtige ting”, siger Morten og fortsætter: ”Det handler jo om at kunne sælge en historie - og det kunne man hurtigt mærke, at Anita Jæger har stor erfaring med”.

 

Servicen oversteg vores forventninger

”Vi har fået lidt mere, end vi havde regnet med”, fortæller Morten.

Da Morten og hans kæreste valgte Anita Jæger som ejendomsmægler, var deres forventninger at man ville få noget information fra starten og indimellem høre, hvordan det var gået efter fremvisningerne. Det var også rigtigt antaget, men ifølge Morten fik de mere end det.

”Vi blev holdt i hånden fra start til slut. I den indledende snak fik vi at vide, hvad forventningerne til processen var, og hvad vi som sælgere skulle være opmærksomme på. Alt fra fremvisning til købsaftale og tilstandsrapport. Og herefter fik vi hele tiden status på, hvordan forløbet så ud, hvad det betød at så mange havde set det, og hvad næste skridt var. Nogle gange snakkede vi sammen, og andre gange kunne hurtig information, der krævede et hurtigt svar, godt komme som en SMS. Det var helt perfekt til den - til tider - lidt hektiske hverdag”, forklarer Morten.

 

Som en afsluttende bemærkning fortæller Morten, at den tidshorisont de blev sat i udsigt holdt til dato, hvilket var godt ramt.

”Jeg har kun positive ting at sige om Anita Jæger og anbefaler klart andre at bruge hende - hvad end de skal sælge eller købe et hus”, siger Morten.