Gør dit boligsalg enkelt: 3 lette trin til at få solgt din bolig

Der er mange elementer og følelser forbundet med at sælge sit hus.

Hos Anita Jæger er det vigtigt for os at give dig den bedste oplevelse gennem hele processen.

Derfor har vi en række værktøjer, som kan forenkle processen og gøre den mere overskuelig for dig.

Via vores app eller ”Min side” på hjemmesiden kan du løbende følge med i salget og alle de vigtige dokumenter, som hører med til et hussalg. Mange af vores kunder oplever, at det giver stor overskuelighed selv at kunne tjekke ind, når og hvor de ønsker det.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du er overladt til dig selv. Tværtimod holder vi dig i hånden gennem hele processen fra start til slut.

Ét trin ad gangen: Før, under og efter salget

Der er mange måder at gå til salgsprocessen på.

Én måde at starte på er ved at læse vores 3 altafgørende råd til at få solgt din bolig.

En anden er at læse videre her. For helt grundlæggende er der faktisk kun 3 trin: Før, under og efter salget.

Det betyder, at du kan fokusere på ét trin ad gangen.

Hos Anita Jæger leder vi dig gennem processen og sørger for, at du altid ved, hvad næste skridt er, hvornår du kan forvente et svar og hvornår vi kan gå videre til det næste.

Det er nemlig vores vigtigste opgave at sørge for, at du føler dig tryg og godt rådgivet gennem hele processen.

Trin 1: Før salget

De fleste ting ligger i forberedelsen, inden vi reelt går i gang med salget. Det vil sige i perioden, fra du bestemmer dig for at sælge, til vi sætter boligen på markedet.

Først indgår vi en formidlingsaftale. Det vil sige, at du sætter din lid til vores ekspertise og vi lover at gøre vores ypperste for, at din bolig bliver solgt til de rigtige købere og den bedste pris.

Dernæst bestiller du et besøg af en byggesagkyndig, som skal besigtige din bolig og udarbejde energimærke, tilstandsrapport og elrapport på boligen. Den byggesagkyndige kan ofte komme forbi inden for et par dage. Han sørger for, at der også kommer en elinstallatør med. Besøget tager normalt et par timer og du får alle rapporter og dokumenter på mail inden for et par dage.

Ifølge lovgivningen skal vi som mæglere være uvildige (det betyder upåvirkede) af den byggesagkyndige. Derfor må vi desværre ikke anbefale eller hjælpe dig med at finde en dygtig byggesagkyndig.

Mens du venter på besøget, er det tid til at finde nogle dokumenter, som du skal sende til os:

  • Ejendomsskattebillet
  • Forsikringspolice på huset
  • Årsopgørelse på el, vand og varme
  • Årsopgørelse fra realkreditforeningen

Alle dokumenterne kan du finde på www.borger.dk eller selskabernes loginsider.

Når der er styr på alt det, kommer vi mæglere på besøg og ser din bolig, så vi alle kan få et fysisk kendskab til dens kvaliteter og fortrin.

Vi sørger også for, at en fotograf kommer ud til dig og tager billeder af din bolig, så vi kan fremvise den fra sin bedste vinkel i den online markedsføring.

Mens du knokler med dokumenterne, forbereder vi salgsopstillingen, udvælger fotografens bedste billeder og gør klar til at markedsføre din bolig.

Når du har godkendt salgsopstilling og alle dokumenterne er klar, mangler vi kun en nøgle til din bolig, så vi kan fremvise den til potentielle købere.

Trin 2: Under salget

Din bolig er sat på markedet og vi spreder nyheden vidt og bredt.

Nu handler det fra din side mest bare om at vente, mens vi gør vores arbejde og finder de bedste potentielle købere til din bolig.

Ventetiden kan føles lang, men du er ikke alene. Vi tjekker ind med dig, når der er nyt, som du skal tage stilling til eller når status quo ændrer sig.

Vi er også i løbende kontakt i forhold til fremvisninger, så de passer ind i dit program.

Inden fremvisninger er der også nogle helt praktiske ting, du kan tage dig til, så din boligs fremtoning passer til din målgruppe.

Og så kan du selv følge med i processen via vores hjemmeside eller op vores app, hvor du kan logge ind og se statistikker på salget af netop din bolig. Du kan f.eks. følge med i, hvor mange der har klikket ind og set på salgsopstillingen.

På et tidspunkt bliver en potentiel køber til en reel køber. Så indkalder vi dig til underskriftsmøde, hvor du skal underskrive købsaftalen. Mødet og underskriften kan også klares digitalt, så vi ikke behøver mødes. Det er op til dig, hvad du er mest tryg ved eller synes er lettest.

Her er vi selvfølgelig også med hele vejen, mens vi venter på, at salget går endeligt igennem.

Trin 3: Efter salget

Når købsaftalen er underskrevet og fortrydelsesretten er udløbet, kan du næsten ånde lettet op.

Vi følger handlen fra start til slut og tager os af alt papirarbejdet sammen med vores dygtige advokatsekretær. Vi tager os af alle aftaler og dokumenter mellem dig som sælger, køber og diverse pengeinstitutter i forhold til lån og overdragelsen. Og så sørger vi for, at skødet bliver indledende tinglyst.

Faktisk kan du bare læne dig tilbage og lade os arbejde for dig. Du skal først gøre noget, når skødet er klar til digital underskrift. Vi giver dig besked og sender dig endda en guide til, hvordan du gør det.

Når alting er klar til overdragelse, mødes vi alle på ejendommen – sælger, køber og mægler – til en festlig dag, hvor du giver nøglerne videre til køber. Sammen afprøver vi hårde hvidevarer, aflæser forsyningsmålere og gennemgår boligen. Vi har også en lille overraskelse med til dig og køber.

Mens du venter på den endelige afslutning på handlen, sørger vi for at melde til el-, vand-, varme- og evt. gasselskabet, at huset er solgt og overdrages til nye ejere.

Du behøver heller ikke melde flytning, for det sker automatisk, når skødet er endeligt tinglyst. Men husk at melde flytning til trykte magasiner og andre steder, som bruger din fysiske adresse. Den del kan vi desværre ikke hjælpe med.

Hvis der skulle ske noget uventet (fx en reklamation), tager vi os selvfølgelig af det med din bedste interesse for øje.

Inden vi siger endeligt tak for samarbejdet, sørger vi for, at skødet til din bolig er endeligt tinglyst, at købesummen frigives og går rigtigt ind på din konto og at refusionsopgørelsen bliver udarbejdet på det korrekte tidspunkt.

Først da ser vi vores arbejde som veludført.

 

Læs mere om salg af din bolig her