Ejendomsmægler i Silkeborg: Sådan ser jeg boligmarkedet lige nu

Går du med planer om at sælge din bolig, men frygter at COVID-19 har vendt op og ned på markedet?

Så er det nu, du skal spidse ører. Her får du nemlig ejendomsmægler i Silkeborg, Anita Jægers analyse af, hvordan boligmarkedet ser ud lige nu.

COVID-19 har ikke påvirket boligmarkedet i Silkeborg

Du har sikkert læst flere steder, at COVID-19 har fået boligpriserne til at rasle ned, og at det derfor er et dårligt tidspunkt at sælge.

Og det kan der også være noget om. De seneste udmeldinger fra Det Økonomiske Råd går nemlig på, at boligpriserne vil falde 8-11 pct. som konsekvens af pandemien.

Samtidig har Realkredit Danmark hævet kravet for boligkøbere, så de nu skal kunne lægge 10 pct. af købssummen i stedet for 5 pct., hvilket man må formode har en negativ effekt på efterspørgslen.

Det lyder altså ikke til, at der er meget, som taler for, at du skal sælge nu. Men kan det nu også være rigtigt?

Ikke hvis du spørger Anita Jæger:

Man skal huske på, at prisfaldet repræsenterer et gennemsnit for hele landet. Storbyerne er blevet hårdest ramt, mens andre områder nærmest ikke har kunne mærke noget. Jeg oplever for eksempel ikke, at pandemien har haft en mærkbar effekt på efterspørgslen i Silkeborg-området. Faktisk har vi set, at krisen har forstærket en udvikling, som allerede har været undervejs i flere år”, forklarer hun.

Hvad det helt præcist er for en udvikling, kommer vi til nu. Inden da skal du lige høre Anita Jæger fortælle om, hvad efterspørgslen på huse i Silkeborg har gjort ved priserne i de sidste to måneder.

Drømmen om mindre larm og mere plads

Hvis der er noget, vi har lært af COVID-19, så er det, at det er vigtigt med rigeligt plads.

Derfor har krisen også været et wakeup-call for mange, der bor i storbyer, hvor pladsen ofte er trang, og adgangen til have og natur begrænset.

Det gælder særligt for børnefamilier, der har et ønske om komme væk fra storbyer og ud i de mindre byer, hvor der er mere plads, mindre larm og nem adgang til natur.

Som vi skrev tidligere, er der dog ikke tale om en ny udvikling. De seneste år har Silkeborg nemlig set en markant tilstrømning af tilflyttere.

Og ifølge Anita Jæger er det ikke overraskende, at mange vælger at slå sig ned i lige netop Silkeborg:

Der er mange tendenser i tiden, som taler for, at folk flytter fra storbyer og ud i de mindre byer. Her tænker jeg især på ønsket om at være selvforsynende og dyrke sine egne grøntsager, mens man samtidig har let adgang til naturen. Og netop her har Silkeborg så meget at tilbyde, ikke mindst i betragtning af byens ry som Danmarks outdoor hovedstad. Derfor overrasker det mig ikke, at mange familier vælger at flytte hertil ”, fortæller hun.

Konklusionen på analysen må være, at selvom COVID-19 har påvirket efterspørgslen på boligmarkedet generelt, er det ikke gået ud over Silkeborg-området.

Går du med tanker om at sælge din bolig i Silkeborg, er der derfor ingen grund til at udsætte det på grund af COVID-19.

Mangler du en ejendomsmægler i Silkeborg?

Beslutter du at sætte din bolig til salg nu, er næste skridt at finde ud af, hvem du skal bruge som mægler.

For selvom efterspørgslen ikke er blevet ramt af pandemien, er det stadig ikke ligegyldigt, hvem der skal sælge din bolig.

Bare spørg Anna Poulsen og hendes familie. De havde forgæves forsøgt at sælge deres bolig, indtil de fandt en mægler, der turde tænke anderledes i forhold til markedsføringen.

”Vi havde set, hvordan Anita Jæger markedsførte andre boliger, som var lidt anderledes. Med vores hus formåede hun at fange det ekstra specielle ved det med blandt andet brugen af droneoptagelser”, udtaler Anna.

Du kan læse mere om Annas oplevelse med Anita Jæger her.

Interesseret i at sælge?

 

Bestil en uforpligtende vurdering af din bolig her