Hvad kigger du efter, når du vælger mægler?

Det er en stor beslutning, når du vælger at sælge din bolig og flytte i en ny. Det var det også for Poul Riberholt og familien, da de valgte at sælge deres hus gennem 15 år og flytte fra Sejs til Silkeborg.

Da beslutningen om en forestående flytning var truffet, gik jagten ind på en ejendomsmægler til at sælge huset i Sejs.

”Det at vælge en ejendomsmægler er vigtigt, for det at sælge sit hus går jo tæt på. Det er ikke bare det at få solgt huset. Man vil jo også gerne give det videre til nogle andre, som kan værdsætte det lige så meget som en selv” fortæller Poul.

Derfor opsatte Poul nogle kriterier i jagten på den bedste ejendomsmægler til dem og deres bolig.

”Det skulle helt sikkert være en, der var lokalt kendt, altså en der kendte området og havde solgt huse herude før. Så var vi sikre på, at hele området blev solgt ind og ikke bare vores hus,” forklarer Poul.

Han er ikke den eneste, der vægter lokalkendskab højt. For Morten Agervig og hans kæreste var det netop kendskabet til lokalområdet og de mange års erfaring, der gjorde, at valget faldt på Anita Jæger som ejendomsmægler.

Det næste punkt på listen var anbefalinger på dygtige ejendomsmæglere.

”Vi spurgte venner og bekendte, hvem de havde gode erfaringer med. En af dem vi fik anbefalet var Anita Jæger. Vi vidste godt, hvem hun var og kendte hendes virksomhed, men det var faktisk på den anbefaling, at vi valgte hende,” forklarer Poul.

Målrettede salgsaktiviteter solgte huset

Poul havde først prøvet en anden ejendomsmægler, men huset blev desværre ikke solgt.

”Det vi oplevede da Anita Jæger kom ind var, at der blev der fokuseret på nogle andre ting, som vi ikke havde tænkt på tidligere. En ting er, at ens hus kommer i avisen og på nettet. Det kan de fleste finde ud af. Her fokuserede Anita Jæger meget mere på målgruppen, altså hvem hun troede ville være i markedet efter et hus som vores. Den var hun super skarp til at pinpointe og målrette al markedsføring efter,” fortæller Poul.

Ved nærmere eftertanke var Anita Jægers målgruppe også de personer, Poul og familien kunne se bo i deres hus efter dem selv. Det viste familien, at hun forstod dem og deres hus og vidste præcis, hvordan hun skulle forbinde det med potentielle købere.

”Vi kunne mærke, at Anita Jæger har et stort og personligt netværk af potentielle købere. Og så har hun en ihærdig energi, som gør, at hun hverken giver op eller stopper. Det var rigtig positivt. Vi kan jo godt lide nogle, der virkelig arbejder for os og for at få solgt vores hus,” fortæller Poul med et smil.

Og ihærdighed var præcis det, Poul fik.

”Anita Jæger var god til at følge op på tingene, på potentielle købere og med os. Når der var nye potentielle købere, fik vi hurtigt besked og en forklaring på, hvem de var og hvad hun troede om tingene. Så vi følte, at vi og vores hus var en prioritet for Anita Jæger og ikke bare endnu en kunde i rækken. Det satte vi pris på, min kone og jeg,” fortæller Poul.

Alt i alt fik Poul et indtryk af, at indsatsen var mere fokuseret og han er sikker på, at det skabte salget.

”Med Anita Jæger var det mere effektivt eller målrettet og ikke så meget skyde med spredehagl. Jeg er sikker på, at det var derfor, vi fandt en køber til sidst,” konkluderer Poul.

Tryghed og troværdighed gør hussalget til en god oplevelse

Gennem hele processen følte Poul og familien sig godt taget hånd om.

”At sælge sit hus er en ny ting for os, men som ejendomsmægler har man jo prøvet det 100 gange før. Der var Anita Jæger god til at fortælle os gennem hele processen, hvad der skulle ske, i hvilke tempi og hvad vi skulle bidrage med. Hun forklarede de mange papirer, synliggjorde mulighederne og fortalte hvilke initiativer hun satte i gang for, at vi kunne nå i mål med at sælge vores hus. Det synes vi var rigtig rart,” fortæller Poul.

Trygheden i at overlade hussalget til Anita Jæger var en vigtig faktor for Poul.

”Hun formåede at gøre os trygge i en ny situation. Fra start til slut og igennem alle de mange papirer, der hører med til at hussalg, følte vi, at hun tog sig tid til at gennemgå alting med os og sørgede for, at der var styr på tingene. Det var en rigtig god 360 graders varetagelse af vores hussalg. Så vi følte os rigtig godt taget hånd om, og var trygge ved at skrive under på papirerne, da vi kom så langt,” fortæller Poul.

En af de vigtigste faktorer for et succesfuldt hussalg er selvfølgelig, at huset bliver solgt. Men for Poul har selve processen også haft stor betydning.

”Jamen, det handler om troværdighed. Og det får du med Anita Jæger. En ting er at få solgt huset – det er selvfølgelig slutmålet, men jeg synes lige så meget, at processen er vigtig. Der følte vi os trygge og godt behandlet. Alt i alt har det været et rigtig godt forløb, som vi klart vil anbefale til andre,” fortæller han afslutningsvist.

 

Læs mere om at sælge dit hus her