Krig, usikkerheder & inflation: Er det sikkert at sætte sin bolig til salg lige nu?

Med krig i Europa, den højeste inflation i 40 år, forsyningskrise og rekordhøje brændstofpriser har første halvdel af 2022 ikke ligefrem været fyldt af gode nyheder for hverken samfund eller den private pengepung. På boligmarkedet har det efterladt mange i tvivl om, hvorvidt de skal sætte deres bolig til salg nu, eller om det er bedre at vente, til tingene (forhåbentlig) er blevet mere stabile. Spørger man Anita Jæger, er det dog med at smede, mens jernet stadig er varmt – for det er ikke usandsynligt, at boligpriserne står over for et fald.

Stadig høj efterspørgsel på boliger i Midtjylland

Det er ikke blevet mindre attraktivt at bo i Silkeborg og omegn i 2022, og hos Anita Jæger kan vi stadig mærke den høje efterspørgsel på boliger. Det er både fra folk i lokalområdet, der efterspørger de midtjyske villaer, rækkehuse og parcelhuse, men vi kan også se, at mange sjællændere udviser stor interesse for det midtjyske. Faktisk udgør 30 % af vores trafik på hjemmesiden af besøg af personer, der bor på Sjælland. Det er især de unge voksne eksiljyder, der flytter tilbage til rødderne efter endt studie for at slå sig ned og eventuelt stifte familie i Silkeborg og omegn.

"Vi oplever især en stor efterspørgsel på moderniserede, indflytningsklar boliger, som ligger i naturskønne områder tæt på byen. Med det fortsat lave udbud og de nye attraktive lånemuligheder for købere er det trods usikre tider ikke et dårligt tidspunkt at sælge på – tværtimod kan det være en rigtig god ide. Flere og flere banker og realkreditinstitutter tilbyder desuden i stigende grad gode vilkår for at konvertere og omlægge sine boliglån," lyder det fra Anita Jæger.

Læs også: Valgte Anita Jæger for 2.gang: Både sælger og køber føler sig trygge

Aldrig et dårligt tidspunkt at købe bolig på
På trods af et 2021, der var præget af netop usikkerheder relateret til covid-19-pandemien i både Danmark såvel som resten af verdenen, havde boligmarkedet kronede dage og satte flere rekorder måned efter måned. Den tendens er ikke helt så aktuel længere, da boligmarkedet indtil videre ligger på et mere stabilt niveau i 2022. Men det er et faktum, at det historisk set aldrig har været et dårligt tidspunkt at investere i en bolig, hvis man har en langsigtet investeringshorisont. Og de nyeste tal fra Boligsiden viser, at boligpriserne stadig stiger – bare ikke helt så stejlt som vi oplevede det i 2021. Regeringen forventer desuden, at boligmarkedet vil være steget med 4,8 % ved udgangen af 2022, hvorefter mange er enige om, at boligmarkedet vil stabilisere sig mere i 2023.

Boligmarkedet har et solidt fundament, og priserne stiger stadi

Boligmarkedet står på et stærkt fundament
Det er blandt andet det fortsat lave udbud af boliger, der er med til at holde hånden under priserne. Derudover står boligmarkedet på et stærkt fundament, eftersom den danske samfundsøkonomi har det godt, og rekordmange er i beskæftigelse. Det er formentlig den største grund til, at boligpriserne ikke for alvor er blevet påvirket af de højere energipriser, den kraftige stigning i forbrugerpriser og den generelt større usikkerhed forbundet med krigen i Østeuropa.

Vil man gerne sælge sin bolig på ’sælgers marked’ er det altså Anita Jægers klareste anbefaling, at man får lavet en salgsvurdering i løbet af sommeren – og under alle omstændigheder: at man ikke venter for længe med at sætte sin bolig til salg. Det er nemlig fortsat ganske sikkert at gøre – især hos en mægler med over 25 års erfaring.

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt det er usikkert at sælge bolig i øjeblikket?
Kontakt Anita Jæger for en uforpligtende samtale om dine/jeres overvejelser og/eller en salgsvurdering.

Konatakt Anita Jæger her