Kalder den 3. alder? Få en uforpligtende salgsvurdering som del af dit formuetjek

”For mange venter for længe med at tage stilling til, hvordan de vil bo, når de bliver ældre. Men vores behov ændrer sig gennem livet”.

Ofte vokser vi nemlig ud af de boliger, vi har stiftet familie og/eller levet størstedelen af vores liv i, og vores behov ændrer sig. Måske er der ikke længere tid, kræfter eller overskud til at rengøre 3 etager eller passe en stor have og holde muldvarpene for døren.

Alligevel kan det synes nemmere at finde flere fordele end ulemper ved at blive boende. Det er jo trygt og godt, og tanken om at rykke de trygge, fasttømrede teltpæle op af den jyske muld kan virke skræmmende og udfordrende. Men man kommer ikke udenom, at det er en god idé at lægge en plan for fremtiden. En del af fremtidsplanlægningen hænger ofte sammen med at få lavet et formuetjek, da økonomi og helbred hurtigt kan ændre sig i det ellers velfortjente og bekymringsløse otium.

Med mere end 25 års erfaring i ejendomsmæglerbranchen er det vores kraftigste anbefaling, at man i forbindelse med formuetjekket får lavet en vurdering af, hvad ens bolig faktisk er værd.

Og føler man sig bare en lille smule klar til det, skal man selvfølgelig sætte sin bolig på markedet hurtigst muligt.

”Men hvor skal vi så bo?”

Vi forstår godt, at man kan være ængstelig omkring boligsituationen efter et eventuelt salg af sin faste ejendom. For det kan virke som om, der er mange ubekendte faktorer, som står i skarp kontrast til de trygge rammer, man har boet i indtil nu – måske endda i flere årtier. Men der er ingen grund til at være bekymret.

For selv om boligmarkedet er på sit højeste i rigtig mange år, bliver der også opført rigtig mange fine og gode lejeboliger lige nu. Har man boet i fast ejendom i mange år, kan ideen om at flytte tilbage i en lejebolig godt virke meget utiltalende. ”Det er spild af penge at bo til leje” er der nogen, der siger.

Og det er da heller ikke en investering som sådan. Men det handler om at udnytte situationen nu, hvor boligmarkedet er på sit højeste i en meget lang periode. Og der er stadig masser af muligheder for at købe en bolig til en fornuftig pris. Også for jer, der længe har haft villa, Volvo og vovse og ikke kan forestille jer at bo i noget andet.

Det kan mildest talt kun gå for langsomt med at få foretaget en uforpligtende salgsvurdering. Og når vi siger ’uforpligtende’ er der ikke noget mellem linjerne. Er du ikke tilfreds med vores vurdering, står det dig frit for at få et tilbud fra en anden ejendomsmægler. Men vi sælger tit til en højere pris, end hvad andre mæglere har vurderet den samme bolig til. For eksempel har Anita Jæger solgt en bolig i Silkeborg-området til en million kroner mere, end hvad sælgeren troede, han kunne få for den - og hun har også tidligere solgt en bolig over udbudsprisen på bare to dage.

Få flere gode råd til at forberede sig til den 3. alder her: https://www.bolius.dk/hjem-til-din-tredje-alder

Er du allerede nu klar til at få foretaget en uforpligtende salgsvurdering? Muligvis som led i dit formuetjek?

Kontakt Anita Jæger til en snak om dine eller jeres overvejelser HER.